Шинка смажена

ІНГРЕДІЄНТИ: 1 кг свинини, 0,1 л води, 2 ст. л. вершкового масла, 8-10 картоплин, 4 цибулини, кріп (петрушка), лавровий лист, перець горошком, сіль, часник — за смаком.

ПРИГОТУВАННЯ: Свинину (цілий шматок) обмити в холодній воді і, не обсушивая, покласти на деко. Щоб свинина не стосувалася листа, його дно попередньо викласти березовими скіпами. Зробити в м'ясі проколи ножем і вставити в них зубчики часнику, горошини перцю. Обсипати м'ясо сіллю, подрібненим лавровим листом, полити олією. Вилити на деко нагріту воду і поставити в розігріту духовку. Після того, як м'ясо зарум'яниться, покласти на деко очищену картоплю і цибулини. Час від часу поливати все соком, який виділяється з м'яса. Запікати до готовності всіх продуктів. Готову свинину нарізати на шматки, укласти на блюдо разом з картоплею і цибулею, обсипати зеленню.