ІНГРЕДІЄНТИ: 4 порції коропа, 100 г рослинного масла, лимонний сік, зелень петрушки, сіль, лимон.
ПРИГОТУВАННЯ: Очищену рибу злегка полити лимонним соком, посолити, дати полежати протягом години на холоді. Змастити рослинним маслом, покласти хребтом вгору на змащене деко, покрити папером, просоченою рослинним маслом. Поставити в сильно розігріту духовку, через 5-6 хвилин папір прибрати, коропа залити половиною залишків рослинного масла і 2-3 столовими ложками вина або гарячої води. Протягом наступних 15-20 хвилин допікати коропа при більш низькій температурі, час від часу поливаючи його витопленим соком. Запеченого коропа посипати дрібно нарізаною зеленню петрушки, прикрасити скибочками лимона і остудити. Подавати з картоплею, тушкованим зеленим горошком або рисом.